Slow Food al món

SLOW FOOD és una associació internacional sense ànim de lucre nascuda el 1986 com a resposta a la invasió del frenesí del FAST LIFE i al colonialisme del FAST FOOD  Avui agrupa milions de persones sensibilitzades i motivades pel menjar bo, net i just. La nostra xarxa heterogènia està composada per xefs, joves, activistes, agricultors, pescadors, experts i acadèmics de més de 150 països.

Perquè en considerar el valor d’un aliment, es tracti d’una varietat de fruita o d’un plat típic, no es pot prescindir de la relació d’aquest amb la seva història, la cultura i l’ambient en què es va originar. Per això Slow Food defensa la necessitat de mantenir, tant en la producció agrícola com animal, un equilibri de respecte i d’intercanvi amb l’entorn.

La xarxa global es compon d’una sèrie de sub-xarxes:

Els conviviums

slowfoodnet
Slow Food està format per més de 850 Conviviums o associacions locals que són el punt de referència del moviment sobre el terreny. Cada convivium organitza diferents iniciatives i projectes. 

Slow Food a la península

Bloc d’en Josep Pàmies

Josep Pàmies, agricultor de Balaguer, membre d’Slow Food, Som Lo Que Sembrem i Assemblea Pagesa de Catalunya, entitats preocupades per l’alimentació com a font de salut. Amb aquest Bloc pretén donar a conèixer temes que li preocupen, relacionats amb l’alimentació i la salut, aportant les seves experiències en aquests camps, que vol compartir amb tots els que creuen amb el principi d’Hipòcrates, pare de la medicina, “Que el teu aliment sigui el teu medicament i la teva medicina el teu aliment”. També fa servir aquest Bloc per denunciar qüestions irrenunciables per a ell, en temes mediambientals, socials i polítics. Visita el bloc d’en Josep Pàmies

Som Lo Que Sembrem

Durant el 2008, ‘Som lo que Sembrem’ va recollir 106.000 signatures per aturar els cultius transgènics a Catalunya. Aquesta tasca va comptar amb la participació d’un miler de voluntaris, un centenar d’entitats i el recolzament d’un bon nombre d’ajuntaments i consells comarcals. Tot i aquests suports, el 2 de juliol de 2009, els grups parlamentaris del Partit Popular, PSC i CiU s’unien per vetar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de ‘Som lo que Sembrem’. D’aquesta manera, el Parlament es negava a debatre una preocupació de la societat catalana, deixant en ben poca cosa el mecanisme d’ILP i augmentant una mica més la distància entre ciutadania i institucions polítiques.

‘Som lo que Sembrem’ ha demostrat que el rebuig als transgènics està fonamentat en arguments científics, els mateixos pels quals els han aturar la major part d’estats europeus. A pesar d’aquesta realitat, les elits dels grans partits ens han tractat com a criatures desinformades i malintencionades mentre s’agenollaven als capricis dels lobbys biotecnològics i imposaven la disciplina de partit.

L’Associació continua fent accions i fent ressò de tota l’actualitat relacionada amb els transgènics i altres temes relacionals amb l’agroecologia. Així doncs si voleu estar ben informats sobre tots aquests temes podeu consultar la seva web