Proposta de finançament popular d’un tractor pel projecte de la cabra catalana

Proposta de finançament popular d’un tractor per la cabra catalana

Col·lectiu Trans-humans

 TRANS-HUMANS       som una comunitat pagesa

 de persones en recerca d’autonomia real en tots els àmbits de l’existir

 de persones que reivindiquem el llegat varietal i racial rebut de segles de generacions

 de persones que volem sembrar i cultivar uns vincles com més estrets millor amb la terra, les plantes, els animals i entre nosaltres humans.

 

Vinculats a Cultures Trobades, ens ubiquem  a Vilanova de Meià, centrant la nostra activitat col·lectiva en la gestió del ramat de la Cabra Catalana, la recuperació de llavors i varietats,  a través de la represa d’hortes abandonades, camps d’ametllers i oliveres velles. Fins ara no posseïm altres mitjans de producció que la força de les nostres mans i el més gran o més petit encert dels nostre enteniment. Una part de les terres i els corrals les tenim en arrendament. Allà on no arriben les nostres forces lloguem la maquinària adient. Al cap de l’any això es tradueix en alguns centenars de rals que fugen en lloguer de tractors.

Es en aquest sentit que hem decidit dotar-nos d’una mínima maquinària agrícola que ens doni autonomia a l’hora de decidir com i quan fer les feines, augmenti la capacitat d’acció  i  alleugereixi a la llarga la nostra dependència econòmica.

El ramat de la Cabra Catalana ha passat de 20 a 120 exemplars des del 2011 però encara no se sosté econòmicament. El darrer 2015 s’han equilibrat despeses i guanys, tot i sense comptar la nostra feina; però estem en el camí de fer del ramat una activitat viable, en base a la producció ja en ruta de iogurt, cabrits, carn de crestó i la venda d’exemplars vius per la difusió de la raça.

Un tractor ha de ser una eina important per als objectius que ens plantegem.  Ens han ofert un tractor FIAT 480DT, vell però en bon estat, doble tracció i per tant adaptat a les pendents del nostre territori. A partir d’ara serà la nostra mula gran, tot i esperant el capacitar-nos per conduir mules de veritat. Ens costa 6000 euros, comptant les eines bàsiques que necessitem per fer-lo treballar (pala, cultivador, burxes).

Les tasques més importants que tindrà encarregades són: les neteges dels corrals, transport de bales de farratge, feines agrícoles per la producció d’aliment pel bestiar, treball dels horts per la recuperació de llavors de varietats antigues, conreu d’oliveres velles,…

Ens atrevim a demanar-vos si ens voleu ajudar a la compra d’aquests 48 cavalls, fent una subscripció popular que es faci càrrec de la meitat del seu import, per tant dels 3000 euros que ens falten, donant així  suport al nostre projecte d’autoinstalació pagesa i fent confiança en la nostra tasca.

Conscients de l’existència d’altres plataformes, pagines web i espais diversos per finançaments col·lectius, escollim fer-ho directament des del nostre correu electrònic perque apostem per la comunicació´directa amb totes i tots  les que  confieu en el nostre projecte.

A més ens assegurem que els diners que vosaltres destineu al projecte  pel benefici del nostre bestiar arribarà tot sencer i no sofrirà comissions o percentatjes que es perden pel camí.

 

MICROFINANÇAMENT TRANS-HUMANS

 

Objectiu: compra d’un tractor FIAT 480 Doble Tracció

Total ajuda demanada: 3000€

Preu total del tractor i estris: 6000€

Data límit de recollida d’aportacions: 24 de juny

En agraïment, invitació a un dinar a la Jornada de la Cabra Catalana de l’octubre (a partir de 30€)

Si es recullen més diners: compra de més estris

Ingrés al nº de compte ES42 1491 0001 25 2002943229 (indicant “pel tractor”) o aportació directa als membres del grup

*Si feu alguna aportació comuniqueu-nos-ho fent un correu a cabracatalanadelmontsec@gmail.com

*Si teniu algun dubte podeu trucar als telèfons: 638898858 (Artur), 645297729 (Mateo)

 

Gràcies pel vostre suport!