Slow Food Terres de Lleida s’adhereix a la campanya #NoalTTIP

Slow Food Terres de Lleida, entitat lliure de TTIP

En la passada assemblea del 16 de novembre de 2015, es va aprovar per unanimitat que Slow Food Terres de Lleida s’adheria a la campanya en contra del TTIP.

Actualment ja són més de 400 les entitats adherides a tot l’estat espanyol i s’han recollit més de 3 milions de firmes arreu d’europa.

 

Què és el TTIP?

El Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversions (TTIP, en les seves sigles en anglès)  és un projecte polític promogut per les èlits polítiques i corporatives, amb la falsa promesa d’augmentar el comerç i l’ocupació. La signatura d’aquest tractat comporta la privatització dels serveis públics, essencials per la justícia i la cohesió social, passant a ser gestionats sota criteris purament mercantilistes. Per a les entitats, el tractat també significa la cessió de la sobirania popular en mans de les grans multinacionals, sotmetent els drets i necessitats de les persones als interessos dels mercats. La gestió dels béns, recursos i serveis públics com l’aigua, l’energia, l’educació o la sanitat quedarien sota criteris purament economicistes i les polítiques públiques i els processos de remunicipalització greument afectats o impossibilitats. A més, és un exemple clar de com aquests grups transnacionals negocien, amb la connivència dels governs de torn, des de l’opacitat més absoluta per por que les seves pretensions no siguin capgirades per la voluntat popular.

TTIP: el campo cerrado por defunción from art35 on Vimeo.

 

Com afecta el TTIP a l’agricultura?

Vídeo, activar els subtítols en castellà en el requadre “CC”

 

Més info

http://www.noalttip.org/

https://www.facebook.com/noalttip/

 

Dóna el teu suport, actúa:

Signa contra el TTIP

Signa contra els tribunals d’inversions (ISDS i ICS)